Heerlijke Herfst - Ook in de herfst is er genoeg te beleven in de stad!

Ook al lijkt de zomer eeuwig te duren toch zitten we midden in de Herfst. Ook in deze periode is het meer dan de moeite waard om Harderwijk te bezoeken. We hebben een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet. En je ziet je hoeft je echt niet te vervelen. 

MARIUS VAN DOKKUM MUSEUM (vergeet niet je tijdslot te reserveren)

Ook als het weer wat minder is hoef je je niet te vervelen. Een regenachtige herfstmiddag is uitermate geschikt voor een bezoek aan één van de Harderwijkse musea. In de historische Snijcaemer van de universiteit van Harderwijk vindt je het Marius van Dokkum Museum. De schilderijen van Marius van Dokkum (1957) bestaan uit portretten, stillevens en vrije onderwerpen. In zijn vrije onderwerpen komen meestal eenvoudige mensen voor in hun eigen leefomgeving. Mensen die ondanks hun eigenaardigheden toch sympathiek overkomen. 

ESCAPEROOM

Beschik jij over stalen zenuwen, scherpe zintuigen, gezond verstand en een flinke dosis zelfvertrouwen? Als de deur in het slot valt zitten jullie als ratten in de val, dus begin snel met het zoeken naar aanwijzigingen om uit dit criminele kantoor te ontsnappen. Een creatief opgezette, spannende groepsactiviteit (minimaal 3 en maximaal 8 personen) die ook geschikt is voor groepen kinderen. De activiteit kan ook worden gecombineerd met bijvoorbeeld een GPS-speurtocht of bosspelen. Harderwijk heeft zelfs de keuze uit twee Escape Locaties. 

STADSWANDELING

Als gevolg van de Corona Maatregelen worden er op dit moment geen stadswandelingen onder leiding van stadsgidsen georganiseerd.

Het is vanzelfsprekend wel mogelijk om zelf de stad te ontdekken. Bij de het Toeristsch Informatie Punt op de Markt kun je terecht voor een Hanzewandeling die je langs alle bijzondere plekken in de stad leidt. 

FIETSEN IN HET BOS OF LANGS HET WATER

Een bijzonder mooi buitengebied, prachtige fietspaden langs het water en door de Veluwse bossen. Harderwijk biedt volop mogelijkheden voor heerlijk fietsen en wandelen. Met Harderwijk als vertrekpunt kun je wandelend of op de fiets de meestt prachtige tochten maken.

SLOEP VAREN OF SUPPEN

Ook nu is de stad prachtig vanaf het water. Huur een sloep en geniet van de rust op het Veluwemeer of meld je aan voor een SUP-les. Al peddelend op je SUP in een comfortabele wet-suit voel jij je een echt survivor.

PEPERNOTENFABRIEK – VAN DELFT

Goed nieuws voor de echte pepernotenfans onder ons. Ook dit jaar heeft Harderwijk weer een Pepernotenfabriek van van Delft. Dit jaar vind je er weer meer smaken dan vorig jaar. Naast de klassiekers als chocola en stroopwafel perpernoten kun je dit jaar ook gaan voor bijvoorbeeld Limoncello, Prosecco of double choc kokos.  Ook voor taaitaai en gewone kruidnoten kun je er terecht. Probeer hier maar eens voorbij te lopen. 

KLIMBOS HARDERWIJK

Is geen boom je te hoog en ga jij voor de echte uitdagingen. Breng dan een bezoek aan het nieuwe Klimbos in Harderwijk. Klimbos Harderwijk is niet zomaar een klimbos. In het oneindig lange klimbos bepaal jij zelf je route. Daarnaast is er een Rollercoaster Zipline die dwars door het bos gaat. Door de hoge snelheid en de bochten lijkt het net of je in een echte rollercoaster zit. Uniek in Nederland. Ben je een echte Thrill-seeker pak dan zeker de vrije val vanaf 16 meter hoogte mee. Klimbos Harderwijk is gelegen vlak naast de A28. 

 

Harderwijk is het hele jaar door, gastvriendelijk, avontuurlijk, uitdagend en romantisch......

Jacqueline de Vries, Inwoonster