Ga naar inhoud

Binnen de stadsmuren van - Bruisend Harderwijk

Slenter over schilderachtige pleintjes langs eeuwenoude panden, beleef verhalen uit de Hanzetijd en proef de bruisende sfeer. Zuiderzeestad Harderwijk staat al bekend als handelsstad sinds 1252. Die ondernemende spirit ervaar je nog steeds. Gezellige boetiekjes, hippe conceptstores, sterrenrestaurants en koffiebarretjes blenden in de knusse historische straatjes. Kom cultuur snuiven, gezellig winkelen en uitgebreid tafelen in de heerlijke Hanzestad.

Binnen de stadsmuren van Bruisend Harderwijk - Op pad met Tom Aussems

24-uur voor Fijnproevers in Harderwijk

Tom Aussems van Combus Travel bracht 24 uur door in Harderwijk. En hij raakt er niet over uitgeschreven. Hij slenterde over de schilderachtige pleinen en langs de eeuwenoude panden. Harderwijk staat al sinds 1252 bekend als Handelsstad. Die ondernemende spirit ervaar je nog steeds. Gezellige boetiekjes, hippe conceptstores, sterrenrestaurants en koffiebarretjes blenden in de knusse historische straatjes. Kom cultuur snuiven, gezellig winkelen en uitgebreid tafelen in de heerlijke Hanzestad.

 

24-uur voor Fijnproevers

Sporen van de Hanze

Toen Amsterdam en Rotterdam nog dorpjes waren, was Harderwijk al een machtig lid van de Duitse Hanze. Die rijke Hanzehistorie leeft nog steeds. Je vindt hier meer dan 100 monumenten met prachtige geveltjes. Ga terug in de tijd en ontdek de oude stadsmuur met indrukwekkende torens, eeuwenoude koopmanshuizen en historische schepen.

Ontdek de Hanzehistorie

Hanzestad met sterren

Uitgebreid tafelen bij sterrenrestaurants, verrukkelijke Harderwieker zeebeer proeven en smullen van de mooiste taartjes. Heerlijk Harderwijk is de stad voor Bourgondiërs en fijnproevers. De culinaire Hanzestad barst van de koffietentjes, gezellige terrasjes en vitrines vol lekkernijen.  Op de Vischmarkt tref je maar liefst drie toprestaurants: Het Nonnetje, de Baseliek  en Ratatouille. Kom genieten.

Bekijk de restaurants

Slapen tussen historisch erfgoed

Zoveel mooie plekjes om te ontdekken, zoveel evenementen om te beleven en zoveel fijne restaurantjes om te genieten; dat lukt nooit in één dag. Blijf lekker logeren midden in de gezellige Hanzestad tussen de historische panden. Kies je voor een authentiek stadslogement, sfeervolle B&B of luxe hotel?

Kom heerlijk overnachten
vischpoort harderwijk