Ga naar inhoud

Harderwijk altijd goed bereikbaar - Op welke manier je ook reist

Door de centrale ligging, direct aan de A28 is Harderwijk goed bereikbaar met de auto. Maar ook als je uit de polder de stad in rijdt via de N302 ben je snel in het centrum van de stad. Daarnaast heeft Harderwijk een modern station dat op 15 minuten wandelen van de stad ligt. Er vertrekt twee keer per een uur een trein richting Amersfoort en ook richting Zwolle. De busverbindingen van het station naar de stad en naar de omliggende plaatsen zijn goed. 

Ook als je met de boot naar Harderwijk komt zijn er voldoende aanlegmogelijkheden. We hebben maar liefst drie havens, direct naast de historische binnenstad. Je wandelt zo van je boot de Vischmarkt op. 

En over het parkeren hoef je je ook geen zorgen te maken. De voorziening in en rond de stad zijn prima. Op een groot aantal plekken parkeer je de eerste twee uur gratis. 

Kom je met de auto?

Kom je met de auto naar de stad? De historische binnenstad is autoluw en niet geschikt om te parkeren. Maar dat is geen probleem want in en rond de stad vind je voldoende parkeergelegenheden. In een groot deel van de stad parkeer je zelfs de eerste twee uur gratis. Dus van welke kant je ook komt er is altijd een parkeergelegenheid te vinden op de route.

Parkeren in Harderwijk
Houtwal Garage Houtwal Garage

Aanleggen in Harderwijk

Wil jij de stad per boot bezoeken. Dat is geen enkel probleem. Harderwijk heeft maar liefst drie havens direct aan de rand van de stad. Of je nu kiest voor de Stadshaven, de Strandhaven of de Oude Vissershaven. Het is nooit lang wandelen naar het historische centrum! 

Inchecken kan eenvoudig via de Aan/Uit - App. 

Alle informatie over aanleggen in Harderwijk

Kom je met de fiets?

Wil je even lekker shoppen, of genieten op een zonnig terras? De beste manier om naar de stad te komen is op de fiets. Harderwijk beschikt over veel fietsenstallingen met meer dan voldoende plekken. In de Academiestraat vind je zelfs een gratis bewaakte fietsenstalling. Deze is gedurende winkelopeningstijden geopend. Hier kun je ook je e-bike opladen. 

Openbaar Vervoer Harderwijk

Harderwijk is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Er stopt maar liefst vier keer per uur een trein. Twee keer uit de richting Amersfoort en twee keer uit de richting Zwolle. Vanaf het station is het ongeveer een kwartier lopen naar de stad. Je kunt natuurlijk ook voor een OV fiets kiezen of lekker de bus pakken. 

Informatie OV
Met de bus