Ga naar inhoud

Heerlijk genieten in - Waterrijk Harderwijk

Flaneer over de Strandboulevard langs de eeuwenoude stadsmuur, bungel boven het water in je hangmat en sup door de haventjes langs de gezellige kade. Harderwijk ligt pal aan het Veluwerandmeer Wolderwijd. Hierdoor heeft de Hanzestad een heerlijk bruisende sfeer. Huur een sloep en ga eilandhoppen, hap een dagvers visje of beleef het gouden uurtje vanaf je loungebank op Strandeiland.
 

Eilandhoppen op de Randmeren

Laat je haren wapperen, neem een verfrissende duik of meer aan bij een topterras. Water geeft energie. Huur je een zeilboot of sloep, dan beleef je het heerlijke buitenleven. Vaar samen van eiland naar eiland, ga gezellig barbecueën op een verlaten steigertje en geniet van de zon die langzaam in het Veluwemeer zakt.

Huur een boot

Chillen aan de waterkant

Vanaf de boulevard en strandjes van Harderwijk heb je heerlijk uitzicht over het water. Ga picknicken op de Weide Wellen, leef je uit bij een potje beachvolleybal en bekijk de bootjes vanuit een hangmat. Aan de wandelpromenade haal je een vers schepijsje en bij beachclub Walhalla plof je neer voor een goedgevulde borrelplank.

Ontdek boulevard en stranden
strand harderwijk barbecue stadsstrand

Tafelen aan het water

Culinair genieten van een goede lunch of diner met uitzicht op het water. In Harderwijk kan dat voortreffelijk met de historische binnenstad op de achtergrond. Een romantisch plaatje. Kies uit een van de vele restaurants met terras aan het water en laat je verwennen. Je beleeft een heerlijk vakantiegevoel.

Vind een restaurant
Strand Walhalla Terras winter

Uitslapen aan het water

In Hanzestad Harderwijk is genoeg te beleven, blijf gerust een weekje of lang weekend. Je slaapt heerlijk aan het water in een comfortabel hotel, gezellige B&B of eigen villa. Kom je met een sloep, verblijf dan in een smaakvol boothuis met eigen aanlegsteiger. ’s Ochtends duik je zo in het meer.

Kom gezellig overnachten