Ga naar inhoud

Veluwse bossen en heide - Opladen in de natuur

Met de Randmeren in de voortuin en de Veluwe in de achtertuin biedt Harderwijk volop mogelijkheden om eropuit te trekken. Fiets langs uitgestrekte zandverstuivingen en betoverende heidevelden, wandel door dichtbegroeide bossen of kies voor spanning bij een stevige outdooractiviteit. Natuurgebied De Veluwe biedt rondom Harderijk kilometerslange wandel- en fietspaden.
 

Leuvenumse bossen en heide

Wandel langs de slingerende bosbeek, beklim hoge zandduinen en fiets over de uitgestrekte heides. Rondom Harderwijk liggen de Leuvenumse bossen en zandverstuivingen. Open vlaktes met grazende schaapjes en dichte bossen met oorspronkelijke bomen wisselen elkaar af. Een heerlijk gebied om lekker tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.

Natuurgebied Leuvenemse bossen
vlinder natuur

Geniet in het buitengebied

Dauw op de velden, lommerrijke paden en grazende koeien in het uitgestrekte oer-Hollandse polderlandschap van de Gelderse Vallei. In de weilanden en landerijen van Hierden kom je volledig tot rust. Loop over velden vol koekoeksbloemen, langs rietgedekte boerderijtjes en bewonder kasteel De Essenburg. Een heerlijk veelzijdig gebied voor weidse wandelingen.

Ontdek buitengebied Hierden

Culinair genot in ‘t groen

Een dag in de natuur maakt hongerig. Geniet na alle inspanning van heerlijke culinaire creaties. Neem een proeverij met amuses uit eigen streek vooraf, kies een gerecht van de wildkaart en geniet samen na bij een knappend haardvuurtje. Ontdek de fijnste adresjes voor fijnproevers op de Veluwe.

Bekijk de restaurants
eten kleur

Dromen onder de bomen

Wakker worden bij vogelgekwetter, lekker ontbijten in het zonnetje en genieten van de rustgevende geur van het bos. In de Veluwse natuur bij Harderwijk vind je heerlijke hotels, fijne B&B’s, gezellige campings en vakantieparken om te verblijven. Boek een week of kies voor een nachtje in stijl in een sprookjesachtig kasteel.

Kom bosrijk overnachten