Ga naar inhoud

Harderwijk Watersportstad - Sinds jaar en dag verbonden met het water

Daar waar verleden en heden in Harderwijk samenkomen, speelt het water nog steeds de hoofdrol. Eeuwenlang heeft de stad gefloreerd als een bruisend handelscentrum aan de rand van de Zuiderzee. Vandaag de dag omarmt Harderwijk nog steeds haar waterrijke erfgoed. De historische Vischafslag, waar eeuwenlang de geur van zoute zee en vers gevangen vis in de lucht hing, blijft een levendig symbool van het visserijverleden van de stad. 

Maar ook vandaag de dag spelen het water en de havens een centrale rol in het bruisende leven van Harderwijk. Het is niet alleen een plek voor recreatieve activiteiten, maar ook een ontmoetingspunt voor watersportliefhebbers die de stad bezoeken. Van zeiltochten op het glinsterende Veluwemeer tot een relaxte suptocht langs de sfeervolle kades, het water biedt een gevoel van rust en dynamiek tegelijk.

De Boulevard - Een fijne mix tussen culinair genieten en mooie vergezichten

Welkom op de levendige Boulevard

Bij een bezoek aan Harderwijk mag je de Boulevard zeker niet missen. Slenterend langs het geniet je van voorbijvarende zeilboten en mooie jachten. De Boulevard is ook een uitstekende plek om iets te eten of te drinken. Langs het water vind een grote diversiteit aan horecagelegenheden. Elk met een eigen sfeer en culinair aanbod. Of je nu zin hebt in verse vis, een hamburger of een internationale lekkernij. Er is altijd een restaurant dat aansluit bij jouw smaak. 

 

Ontdek onze restaurants

Welkom op het Strandeiland - Een oase van ontspanning en avontuur midden in de stad!

Een ultiem geluksmoment

Ontsnap aan de dagelijkse drukte en dompel jezelf onder in de rustgevende sfeer van het Strandeiland. Slenter langs de waterkant, neem een verfrissende duik, of verdrink in je boek. Een dagje Strandeiland verveelt niet snel. 

Na een dag vol avontuur aan het water, is er geen betere plek om te ontspannen dan op het gezellige terras van Walhalla. Met je voeten begraven in het zand, geniet je van een verfrissend drankje en smul je van heerlijke hapjes. En als je dan toch zo lekker zit; de zonsondergang op het Strandeiland is een must-see. 

Dus pak je handdoek, smeer je in en kom naar het Strandeiland voor dat ultieme geluksmoment!

En wil je meer tijd doorbrengen aan het water? 

Blijf gerust langer, er is genoeg te doen!

Genieten van de adembenemende zonsondergang op het strandeiland. Heerlijk...

Elise de Bruin, inwoonster

Lekker het water op! - Kies voor inspanning of voor ontspanning

Het water rondom Harderwijk nodigt uit voor allerlei wateractiviteiten! Of je nu op zoek bent naar een adrenalinekick op de golven of liever rustig peddelt over het rustige water? Er is voor iedereen iets te beleven. Voor avontuuriers biedt het water spannende mogelijkheden zoals (kite)surfen, trotseer wind en golven voor een overgetelijke ervaring. Doe je het liever rustig aan, het water is ook een perfecte plek voor meer ontspannen activiteiten. Stap op een SUP en verken het water in je eigen tempo.

Voor een meer luxe ervaring huur je een sloep om het water en de eilanden rondom de stad te verkennen. Met een goed gevulde picknickmand aan boord kom jij de dag wel door!

Onderstaand vind je een overzicht van de verschillende verhuurbedrijven in en rondom Harderwijk.