Ga naar inhoud

Veluwse bossen en heide - Opladen in de natuur

Met de Randmeren in de voortuin en de Veluwe in de achtertuin biedt Harderwijk volop mogelijkheden om eropuit te trekken. Fiets langs uitgestrekte zandverstuivingen en winterse heidevelden, wandel door dichtbegroeide bossen en warm op bij het verlichte jachthuis. Natuurgebied de Veluwe biedt rondom Harderwijk kilometerslange wandel- en fietspaden. Ervaar de Veluwe in winterslaap en trek samen heerlijk de natuur in.

Leuvenumse bossen en heide

Wandel langs de slingerende bosbeek, bewonder het uitzicht vanaf de hoge zandduinen en waai uit op de heide. Rondom Harderwijk liggen de Leuvenumse bossen en zandverstuivingen. Woestijnachtige open vlaktes en dichte bossen met eeuwenoude bomen wisselen elkaar af. Een heerlijk gebied om een frisse neus te halen op een mooie winterdag.

Ontdek het natuurgebied

Geniet in het buitengebied

Dauw op de velden, vorst op de blaadjes en de winterzon laag aan de hemel. In het uitgestrekte oer-Hollandse polderlandschap van de Gelderse Vallei, wandel je door de weilanden, de landerijen van Hierden en langs rietgedekte boerderijtjes. Neem onderweg de tijd om Kasteel de Essenburg te bewonderen. Kortom, een heerlijk veelzijdig gebied voor weidse wandelingen.

Ontdek buitengebied Hierden

Culinair genot in ‘t groen

Een frisse dag in de natuur maakt hongerig. Geniet na alle inspanning van de lekkerste culinaire creaties. Ervaar een proeverij met amuses uit eigen streek, kies een gerecht van de wildkaart en geniet samen na bij een knisperend haardvuurtje. Ontdek de fijnste adresjes voor fijnproevers op de Veluwe.

Bekijk de restaurants

Dromen onder de bomen

Wakker worden bij vogelgekwetter, koffie bij het haardvuur en genieten van de rustgevende geur van het bos. Tijdens de koudste maanden van het jaar vind je heerlijke hotels, fijne B&B’s en mooie vakantieparken in de Veluwse natuur bij Harderwijk. Boek een week of kies voor een nachtje in een sprookjesachtig kasteel.

Kom bosrijk overnachten