Ga naar inhoud

Binnen de stadsmuren van - Sfeervol Harderwijk

Slenter over de verlichte pleintjes langs eeuwenoude panden, beleef verhalen uit de Hanzetijd en ervaar deze historische stad in de winter. Zuiderzeestad Harderwijk staat als sinds 1252 bekend als handelsstad. Die ondernemende spirit ervaar je nog steeds. Gezellige boetiekjes, hippe conceptstores, sterrenrestaurants en gezellige cafés blenden in de romantische straatjes. Ervaar de stad deze winter met een local, warm op in een knusse koffiebar en ga uitgebreid tafelen tijdens de lunch.

24 uur in Harderwijk

Blogger Mirjam Hart ging in 24 uur op pad door Harderwijk. Van een stadswandeling in hartje Harderwijk, tot museumbezoek en dineren bij zonsondergang. Dit zijn haar ultieme tips. Ga je mee?

Ga mee op pad

Sporen van de Hanze

Toen Amsterdam en Rotterdam nog dorpjes waren, was Harderwijk al een machtig lid van de Duitse Hanze. De rijke Hanzehistorie is nog altijd voelbaar wanneer je door de smalle steegjes en de eeuwenoude stadsmuren wandelt. Je vindt hier meer dan 100 monumenten met prachtige geveltjes. Deze winter stap je iedere eerste zondag van de maand terug in de tijd tijdens de Hanzezondag.

Ontdek de Hanzehistorie

Hanzestad met sterren

Uitgebreid tafelen bij sterrenrestaurants, verrukkelijke Harderwieker zeebeer proeven en high tea voor twee. Heerlijk Harderwijk is de stad voor bourgondiërs. De culinaire Hanzestad barst van de koffietentjes om neer te strijken en je op te warmen na een koude dag. Lekker lunchen verzekerd bij Luigi’s, Dikke Dirck of Holy Moly.

Bekijk de lunchrooms

Slapen tussen historisch erfgoed

Zoveel winterse plekjes om te ontdekken, zoveel boetiekjes om in te neuzen en zoveel gezellige restaurants om van te genieten; dat lukt nooit in één dag. Blijf lekker logeren binnen de stadsmuren en tussen de historische panden. Kies je voor een authentiek stadslogement, sfeervolle B&B of luxe hotel?

Kom heerlijk overnachten
vischpoort harderwijk