Heerlijke Herfst - Ook in de herfst is er genoeg te beleven in de stad!

Ook al lijkt de zomer eeuwig te duren toch zitten we midden in de Herfst. Ook in deze periode is het meer dan de moeite waard om Harderwijk te bezoeken. We hebben een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet. En je ziet je hoeft je echt niet te vervelen. 

MARIUS VAN DOKKUM MUSEUM

Ook als het weer wat minder is hoef je je niet te vervelen. Een regenachtige herfstmiddag is uitermate geschikt voor een bezoek aan één van de Harderwijkse musea. In de historische Snijcaemer van de universiteit van Harderwijk vindt je het Marius van Dokkum Museum. De schilderijen van Marius van Dokkum (1957) bestaan uit portretten, stillevens en vrije onderwerpen. In zijn vrije onderwerpen komen meestal eenvoudige mensen voor in hun eigen leefomgeving. Mensen die ondanks hun eigenaardigheden toch sympathiek overkomen. 

En als je dan toch op de culturele tour bent, ga dan ook langs in het Stadsmuseum Harderwijk. Hier vindt je op dit moment de prachtige expositie van Dorien Plaat maar leer je ook meer over de historie van Harderwijk. 

ESCAPEROOM

Beschik jij over stalen zenuwen, scherpe zintuigen, gezond verstand en een flinke dosis zelfvertrouwen? Als de deur in het slot valt zitten jullie als ratten in de val, dus begin snel met het zoeken naar aanwijzigingen om uit dit criminele kantoor te ontsnappen. Een creatief opgezette, spannende groepsactiviteit (minimaal 3 en maximaal 8 personen) die ook geschikt is voor groepen kinderen. De activiteit kan ook worden gecombineerd met bijvoorbeeld een GPS-speurtocht of bosspelen.

STADSWANDELING

Ontdek onder begeleiding van een ervaren stadsgids, alles over de historie van Hanzestad Harderwijk. Het Gilde van Harderwijk Stadsgidsen verzorgt van dinsdag t/m zaterdag een dagelijkse wandeling waarvoor ook individuen of kleine gezelschappen zich kunnen aanmelden. Deze wandeling duurt 1,5 uur en start om 14.00 uur vanaf Hotel Baars, Smeepoortstraat 52.  De kosten bedragen € 4,- p.p.
Aanmelden kan tot 13.00 uur op de dag zelf bij Hotel Baars of telefonisch via 0341-412007.

FIETSEN IN HET BOS OF LANGS HET WATER

Een bijzonder mooi buitengebied, prachtige fietspaden langs het water en door de Veluwse bossen. Harderwijk biedt volop mogelijkheden voor heerlijk fietsen en wandelen. Met Harderwijk als vertrekpunt kun je wandelend of op de fiets de meestt prachtige tochten maken.

PEPERNOTENFABRIEK – VAN DELFT

Goed nieuws voor de echte pepernotenfans onder ons. Y.A.M. Store is tot begin december omgedoopt tot pepernotenabriek. En dit jaar vind je er nog meer smaken dan vorig jaar. Hoe klinken Gin-Tonic en Peanut Butter Crunch kruidnoten? Maar ook voor taaitaai en gewone kruidnoten kun je hier terecht. Probeer hier maar eens voorbij te lopen. 

BOCKBIER DRINKEN

De herfst is het seizoen van Bockbier drinken. Harderwijk heeft een ruime keuze aan gezellige kroegen en grand café's waar mooie Bockbieren van de tap worden geserveerd. Wat is er lekkerder, dan je na een lange stadswandeling op te warmen in een gezellig café onder het genot van een vers getapt biertje of een goed glas wijn. En daar horen natuurlijk bitterballen bij. Op een groot aantal plaatsen in de stad kun je ook kennis maken met een echt Harderwijker Hanzebiertje, het proberen waard. 

Harderwijk is het hele jaar door, gastvriendelijk, avontuurlijk, romantisch...

Esther Rozenboom, inwoonster