Ga naar inhoud

Stichting Heerlijk Harderwijk zoekt een voorzitter en twee leden voor een nieuw op te richten Raad van Toezicht die samen met een directeur-bestuurder het fundament vormen voor een toekomstbestendige en professionele stichting en duurzame groei.

De promotie-organisatie Stichting Heerlijk Harderwijk presenteert Harderwijk als Culinaire Hanzestad aan het Veluwemeer.

Harderwijk groeit in aantal inwoners van 50.000 naar 60.000 en ook het aantal bezoekers aan de stad en de VVV neemt toe. Bezoekcijfers tonen ruim 4 miljoen bezoekers op jaarbasis aan het centrum van de stad en de voorzieningen. Het aantal overnachtingen groeit ook, van 90.000 in 2021 naar 111.000 in 2022.

In oktober 2023 is de Binnenstadsvisie Harderwijk 2031 aangenomen: deze mikt op een eigentijdse Hanzestad, met de binnenstad als huiskamer voor bewoners en bezoekers. Een nieuwe toeristisch-recreatieve visie volgt.

Stichting Heerlijk Harderwijk die sinds 2015 actief is maakt zich klaar voor de toekomst met als stip op de horizon ‘de Internationale Hanzedagen’ en ‘800 jaar stadsrechten’ in 2031. Daarom zoeken we een enthousiaste en deskundige voorzitter en twee leden voor een Raad van Toezicht.

Later dit jaar volgt een uitvraag voor een directeur-bestuurder die wordt geselecteerd door de Raad van Toezicht.

De start van Stichting Heerlijk Harderwijk in de nieuwe bezetting is gepland per 1 januari 2025. Een professionele marketingorganisatie geeft een groeiend vertrouwen aan de partners voor de verdere samenwerking en ontwikkeling van Harderwijk op toeristisch-recreatief gebied.

Een evaluatie Heerlijk Harderwijk en een globaal plan voor de toekomst van Heerlijk Harderwijk zijn beschikbaar.

Meer over Heerlijk Harderwijk: https://www.heerlijkharderwijk.nl/

 

Profiel Voorzitter Raad van Toezicht

We zoeken een voorzitter voor de Raad van Toezicht die bijdraagt aan de doelstellingen van de Heerlijk Harderwijk. Een onafhankelijke verbinder voor de Stichting Heerlijk Harderwijk en aanspreekpunt namens de Raad van Toezicht voor een aan te stellen directeur-bestuurder.

We streven ernaar om in de Raad van Toezicht expertise over de sectoren retail, horeca, toerisme, recreatie en cultuur op te nemen. Daarnaast zijn kennis van marketing, financiën en personeelsbeleid een pre. Ervaring met bestuur en/of toezicht is gewenst. Affiniteit met Hanzesteden en Harderwijk helpen bij een goede start. 

Specifiek voor de voorzitter zoeken we iemand met een achtergrond in of ervaring met de publieke sector en affiniteit met toeristisch-recreatieve marketing en promotie. Financiële kennis is handig.

Er is een vergoeding voor onkosten.

Reageren?
Reacties met korte motivatie en CV graag voor 7 juni sturen aan Dick de Jong van Brandaris Placemarketing via info@brandarismarketing.nl
Voor eventuele vragen: 06-51703076. Gesprekken vinden plaats in de week van 10-14 juni.

Profiel Leden Raad van Toezicht

We zoeken twee leden voor de Raad van Toezicht die bijdraagt aan de doelstellingen van de Heerlijk Harderwijk. Financiële kennis is handig maar niet noodzakelijk voor alle leden.

We streven ernaar om in de Raad van Toezicht expertise over de sectoren retail, horeca, toerisme, recreatie en cultuur op te nemen. Daarnaast zijn kennis van marketing, financiën en personeelsbeleid een pre. Ervaring met bestuur en/of toezicht is gewenst. Affiniteit met Hanzesteden en Harderwijk helpen bij een goede start.

Er is een vergoeding voor onkosten.

Reageren?
Reacties met korte motivatie en CV graag voor 14 juni sturen aan Dick de Jong van Brandaris Placemarketing via info@brandarismarketing.nl  
Voor eventuele vragen: 06-51703076. Gesprekken vinden plaats in de week van 17-21 juni.