Ga naar inhoud

Harderwijk volgens Alex - Heerlijk Mountainbiken rondom Harderwijk!

Als de bomen van kleuren veranderen en de ondergrond wat natter wordt, begint het bij de meeste mountainbikers juist weer extra te kriebelen. Als de dauw nog op de bladeren hangt en de geur van het bos je tegemoet komt is het heerlijk om op je mountainbike door de mooie omgeving van Harderwijk de fietsen.

De bidons gevuld en wat extra kleding aan tegen de eerste kou en dan op pad. Via de verschillende leuke en uitdagende routes vanaf Harderwijk zijn er mooie tochten over de Veluwe te maken met de mountainbike. Grote kans dat je juist nu wild ziet. Zowel groot maar ook zeker kleine beesten, denk aan de eekhoorn die druk eikels, beukennootjes e.d. verzamelt. Mooi om te zien! Terwijl je geconcentreerd bent en de route volgt, dwalen je gedachten ook af. Mountainbiken werkt ook nog eens ontspannend.

Er zijn vele leuke routes in de omgeving van Harderwijk te vinden, dat kan ik als “ex wedstrijd mountainbiker” zeker beamen. Als je net begint of begonnen bent op de MTB, of gewoon een leuke route wilt fietsen, dan kan ik je de vaste mountainbike route van Harderwijk aanraden. Deze start achter cafetaria de Bosrand, tegenover Hotel van de Valk Harderwijk. Via deze uitgezette route kom je vooral over veel single tracks. Korte bochten en veel technische stukken, maar dat maakt de uitdaging juist leuk.

De herfst maakt deze route nog mooier, zeker ook door de modder. Heerlijk om na een tocht weer thuis te komen en je kinderen hard lachen omdat “papa er zo gek uitziet”. Tja, je gezicht onder de modder, er zijn plekken waar men er veel geld voor betaald.

Voor mij ligt de uitdaging nu vooral in mensen uit te leggen hoe je het beste met je mountainbike kan omgaan. Vanuit mijn werk bij Adventure Veluwe geef ik dan ook regelmatig mountainbike clinics. In kleine groepen laat ik mensen kennis maken met de mountainbike en leg ze de eerste en belangrijkste technieken graag uit. Er komen vaak ook vragen over welke mountainbike men het beste kan kopen of waar je juist op moet letten bij de aanschaf van een mountainbike. Mooi als je mensen je enthousiasme van het mountainbike -en overnemen.

Alex Kaper

Adventure Veluwe