Ga naar inhoud

Verhalen van de stad Harderwijk - (door inwoners, bezoekers en ondernemers)

Harderwijk is een heerlijke stad. Mensen raken er niet over uitgepraat; inwoners, ondernemers én bezoekers. Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren. De één houdt van Harderwijk vanwege haar rijke geschiedenis, de ander vanwege de goedgevulde evenementenkalender. De één zoekt in Harderwijk rust en romantiek terwijl de ander juist wordt aangesproken door de vele mogelijkheden om actief bezig te zijn in en om Harderwijk. Geschreven vanuit kennis, ervaring of puur vanwege een stukje passie voor Harderwijk. Ze hebben vast en zeker goede tips voor je!

Mountainbiken met Alex Kaper

Als de bomen van kleuren veranderen en de ondergrond wat natter wordt, begint het bij Alex Kaper juist weer extra te kriebelen. Als de dauw nog op de bladeren hangt en de geur van het bos je tegemoet komt is het heerlijk om op je mountainbike door de mooie omgeving van Harderwijk de fietsen. Alex Kaper vertelt je meer over de mountainbike- en fietsroutes rondom Harderwijk.

 

Mountainbiken met Alex

Harderwijk volgens Anja

Anja Spaan-Schut is één van de deelnemers aan de H-actie. Ze heeft niet alleen een prachtige H gemaakt maar daarbij ook een verhaal geschreven over haar band met Harderwijk.

Harderwijk volgens Anja

Harderwijk volgens Christianne

Wethouder Christianne van der Wal blikt terug op de winterperiode in Harderwijk Winterstad. De ijsbaan, de glijbaan, de sfeer, pure Hardewijker idylle.

Harderwijk volgens Christianne
Christianne van der Wal, wethouder gemeente Harderwijk ijsbaan harderwijk marktplein

Harderwijk volgens Liek

Vlakbij het Wolderwijd, naast het Plantagepark, staat een merkwaardig bouwwerk, het lijkt wel een mislukte muur. Je moet het gezien hebben om te geloven dat ie bestaat…

Harderwijk volgens Liek

Harderwijk volgens Tessa

Hoe heerlijk kun je shoppen in Harderwijk? Fashionista Tessa van Barneveld ging voor jou op zoek naar de leukste winkels van Harderwijk.

Harderwijk volgens Tessa
Tessa van Barneveld Tessa van Barneveld