Evenementen & activiteiten Harderwijk - Harderwijk blijft je verrassen!

Hou je van kunst en cultuur, van culinair genieten, van ontspanning en vermaak of van historie? In Harderwijk is het hele jaar van alles te doen. Bekijk regelmatig de UitAgenda en bezoek de leukste evenementen.

Er is keuze genoeg!

Wat zoek je

Sorteer op:

49 resultaten

wekelijks

Op vrijdagavond zijn de meeste winkels in de gezellige binnenstad van Harderwijk geopend.

t/m 13 september

Vischpoort geopend voor bezichtiging. Een unieke kans om de eeuwenoude Vischpoort te bezichtigen.

t/m 8 juni

Het Palingmuseum in Harderwijk presenteert vanaf 12 april 10.00 uur niet alleen een unieke expositie, maar ook een boek over de geschiedenis van de Zuiderzee

t/m 24 mei 2020

Kom jij naar de peuterbios op woensdag 22 of vrijdag 24 mei?

25 en 26 mei

Ontdekken, proeven en beleven Mooie dingen die je leven leuker maken, koken, bbq, bier, clinics, demo’s, hippe happen, oude auto’s, muziek, buitenleven, barbiers, kunst, wannahaves, vintage, design en styling.

zaterdag 25 mei

Na eerdere succesvolle edities, wordt dit jaar, onder de naam REDDINGSFEST het evenement verder uitgebouwd en omgedoopt tot een heus festival te water.

wekelijks

De weekmarkt van Harderwijk wordt elke zaterdagmorgen gehouden op het Kloosterplein.

26 mei, 28 mei

Shot-for-shot remake van Lelio’s eigen Gloria uit 2013.

maandag 27 mei

A Private War is gebaseerd op het levensverhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin.

vrijdag 31 mei

Ben je een echte Blues-fan? Dan ben je op vrijdagavond 31 mei op de juiste plek in de Binnenstad van Harderwijk voor het Harderwijk Blues Festival.

1 juni, 15 juni en nog 2 dagen

Lions Boekenmarkt bovenin de voormalige bibliotheek aan de Academiestraat

zaterdag 1 juni

PAREL VAN DE VELUWE POWERED BY TREK TOERTOCHT Stichting Wielerevenementen de IJsselstreek organiseert, onder auspiciën van de NTFU, op zaterdag 1 juni 2019 de bekende wielerklassieker Parel van de Veluwe als Toertocht.

maandelijks

Elke eerste zondag van de maand zijn veel winkels in de gezellige binnenstad tussen 12.00 uur en 17.00 uur geopend.

vrijdag 7 juni

We hebben een mooi gevarieerd programma gemaakt in samenwerking met muziekschool Tirion en de stichting Aaltjespop. ’s Middags kun je kijken en luisteren naar heel veel leuke lokale bands.

7 t/m 9 juni

Aaltjesdagen, als opening van het drukke toeristisch seizoen is er op vrijwel elke plek in de stad iets te beleven. Het gratis programma verrast met daarin alle benodigde ingrediënten voor een flinke portie gezelligheid, geschikt voor elke leeftijd.

zaterdag 8 juni

Op 8 juni 2019 organiseert De Mac de sloepenrace 'Haal op, gelijk, in Harderwijk'! Een spectakelstuk tijdens de Aaltjesdagen van 2019.

zaterdag 8 juni

In het Plantagepark van Harderwijk is de sfeer gezellig tijdens Aaltjesdag. Tussen al het groen, het water en de gezellige muziek struin je door de 40 kunstkramen die door het park staan verdeeld.

maandag 10 juni

Kom naar Kasteel de Essenburgh en vier de dag van het kasteel met ons mee.

zaterdag 15 juni

De 2e editie van de 3x3 Streetballmasters Harderwijk komt er weer aan en wel op zaterdag 15 juni in de Haven van Harderwijk!

zondag 16 juni

Zet vader in het zonnetje bij Kok Experience!

zaterdag 22 juni

MultiCulti 2019 MultiCulti Is de jaarlijkse festijn voor jong & oud. Dag vol Muziek, Kunst, Cultuur en natuurlijk lekker eten!

26 en 27 juni

Ladiesnight Yesterday; Een gezellig avondje uit met je vriendinnen, zussen of moeder!

30 juni, 13 oktober

Iedereen die van lekker eten en drinken houdt, doet er goed aan om mee te doen met Culihoppen. Culihoppen is een ongedwongen gastronomische ontdekkingstocht langs Harderwijkse toprestaurants.

2 juli t/m 15 september

De eerste verdieping van de voormalige synagoge is in de zomermaanden geopend van dinsdag- t/m zaterdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur.