Ga naar inhoud

Harderwijk en het water - Ontdek de ongekende watersportmogelijkheden!

 Harderwijkers hebben al sinds eeuwen een haat-liefde verhouding met het water. Dankzij de ligging aan het water was Harderwijk een vooraanstaande Hanzestad. Later zorgde de voormalige Zuiderzee ervoor dat de vissers hun brood konden verdienen. Het water was soms ook erg verraderlijk, dan overspoelde het grote delen van de stad. 

Water om van te genieten

Nu is het water vooral iets waar we met elkaar heerlijk van genieten. Op het stadsstrand aan het Veluwemeer. Als visser of watersporter. Of aan boord van een gehuurde motorboot, waar we dicht tegen elkaar kruipen als we de zon in het Wolderwijd zien zakken. We trekken de zeilen van de Polyvalk nog wat aan en zweven haast over het vlakke water dat nagenoeg overal kniediep is. Of we stappen aan boord van een botter waar we tijdens de vaartocht heerlijk worden verwend met hapjes en drankjes.

Bouwproject Waterfront

Harderwijk heeft het water weer omarmd. Het ambitieuze bouwproject 'Waterfront' biedt ruimte aan mensen die willen wonen aan het water. Een prachtige boulevard, nieuwe havens met alle faciliteiten en gastvrije horecal. De passanten en eigen inwoners genieten. Het is prachtig geworden!

Bekijk zelf hoe mooi het is geworden!

Pootjebaden in het Wolderwijd na een dag winkelen. Heerlijk...

Jolanda Visser, Inwoonster