Watersport Harderwijk

Geniet van de ultieme mogelijkheden

Harderwijk en het water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Harderwijkers hebben al sinds eeuwen een haat-liefde verhouding met het water. Dankzij de ligging aan het water was Harderwijk een vooraanstaande Hanzestad. Later zorgde de voormalige Zuiderzee ervoor dat de vissers hun brood konden verdienen maar het was ook verraderlijk water dat bij tijd en wijle grote delen van de stad overspoelde.

Water om van te genieten

Nu is het water vooral iets waar we met elkaar heerlijk van genieten. Op het stadsstrand aan het Veluwemeer. Als visser of watersporter. Of aan boord van een gehuurde motorboot, waar we dicht tegen elkaar kruipen als we de zon in het Wolderwijd zien zakken. We trekken de zeilen van de Polyvalk nog wat aan en zweven haast over het vlakke water dat nagenoeg overal kniediep is. Of we stappen aan boord van een botter waar we tijdens de vaartocht heerlijk worden verwend met hapjes en drankjes.

Bouwproject Waterfront

Harderwijk heeft het water weer omarmd. Het ambitieuze bouwproject 'Waterfront' biedt ruimte aan mensen die willen wonen aan het water. Een prachtige boulevard, nieuwe havens met alle faciliteiten en gastvrije horecal. De passanten en eigen inwoners genieten. Het is prachtig geworden!

Zeilen en varen

Huur je eigen sloep of Polyvalk of stap aan boord van een botter, een prachtige houten vissersboot.

bar stadsstrand

Stadsstrand Harderwijk

Een heerlijk plekje, vlak bij de binnenstad; het Stadsstrand van Harderwijk. Kom het beleven!

Veluvia Harderwijk Rondvaartboot

Rondvaart

Stap aan boord van de salonboot van Veluvia en vaar ongeveer een uur over de Randmeren. Er kunnen maximaal 12 personen mee. Reserveren wordt aangeraden.

Telstar Surf Strand Horst

Surfen en kitesurfen

Het nabijgelegen Strand Horst is een bekende surfspot. Je kunt hier hier ook je spullen huren.

Pootjebaden in het Wolderwijd na een dag winkelen. Heerlijk...

Laura van der Linde, bewoonster