Ga naar inhoud

De leukste activiteiten in, op en rondom het water in Harderwijk

Hanzestad Harderwijk is in alle seizoen fijn om te bezoeken, maar in de zomer ontwaakt er een nieuw stuk van de stad; het water. Dan voelt slenteren over de boulevard als slenteren aan de Mediterrane. Vertraag en geniet mee van Heerlijk Harderwijk.

Eilandhoppen op de randmeren in Harderwijk

Dacht je dat je alleen in Griekenland kunt eiland hoppen? Guess again, ook in Harderwijk en omstreken kun je gaan eiland hoppen. In het Wolderwijd liggen meerdere eilandjes die absoluut een bezoek waard zijn. Wij huurden een bootje bij B&B Bootverhuur in Zeewolde vlakbij Harderwijk en vertrokken in deze mooie sloep het water op. B&B adviseert ook over de diverse vaarroutes in de omgeving. Wij kozen voor de Eilandhop-route

  • De Biezen; een prachtig natuureiland en wat ons betreft was het de perfecte plek voor onze picknick (van tevoren een flinke tas en koelbox laten vullen bij de Italiaanse traiteur Umberto in Harderwijk. De Biezen heeft 35 aanlegplekken. 
  • Knarland; Voorzien van 36 aanlegplekken is Knarland een groene oase. Maak een kleine wandeling over het eiland. Je komt langs Knarland als je naar De Biezen vaart. Dus als je niet overal wilt aanleggen, vaar je er alsnog automatisch langs.
  • De Zegge; Wil je een bootje huren met de kinderen in Harderwijk en omgeving? Dan leg je het beste even aan op De Zegge. Het eiland heeft zelfs een kleine speeltuin met glijbaan.

Unieke vaarroutes vanuit Harderwijk

Een sloep huren in Harderwijk en de omgeving is een leuke ervaring. In een boottocht van ongeveer twee uur vaar je je langs al deze eilandjes en leg je even aan. Wil je er een halve of zelfs hele dag van maken? Leg aan voor de lunch in Harderwijk, steek over naar Zeewolde voor een borrel of wijk uit naar het Veluwemeer. Er is meer dan genoeg te ontdekken vanaf het water. En vergeet op de terugweg niet via het aquaduct te varen, een unieke ervaring om over de snelweg heen te drijven.

Een boot huren doe je bij B&B Bootverhuur

TIP: Neem contact geld mee, het kan zijn dat er om aanleggeld gevraagd wordt. Vaak een euro per persoon.

Culinair genieten aan de strandboulevard van Harderwijk 

Harderwijk mag wat ons betreft allang culinaire hoofdstad genoemd gaan worden. Het aantal (goede) restaurants per inwoner ligt hoog, net als de kwaliteit van het eten. Wil je gewoon relaxed genieten? Wandel naar de boulevard, voor lunch, borrel of diner, hier drie van onze favorieten.

De Boulevard van Harderwijk

  • Waan je in Italië tijdens je lunch aan de boulevard van Harderwijk. Schuif aan bij Bella Ciao, bestel een glas wijn en laaf jezelf aan een Caprese of een huisgemaakte pasta.
  • Beachvibes bij Walhalla. Voor een laidback sfeer ga je naar Walhalla, met een surfshack look ga je hier voor de voeten in het zand gevoel. Haal je drankjes binnen en plof neer op het strand. Of sluit je stranddag af met een diner binnen. It's up to you.

Visje happen bij Johannes. Je kunt natuurlijk niet naar Harderwijk komen en dan vertrekken zonder eerste een visje te happen. Dit doe je het beste bij Johannnes aan de boulevard. Of je nu voor een verse haring, gerookte paling of een kneiter vers portie kibbeling gaat. Bestel je wat te drinken? Het bruiswater bottelen ze zelf en een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel.

Overnachten aan het water

Sluit je dag op het water in Harderwijk af in stijl met een overnachting bij Loft Harderwijk. Gevestigd in een boothuis aan de Waterfront (prachtig nieuwe wijk gelegen aan het water). Van top tot teen is de Loft Harderwijk ingericht met waterthema. Een luxe interieur met marineblauwe en prachtige foto's van boten aan de muur. Een uitzicht wat geen seconde verveeld. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat gaat het leven op het water hier aan je voorbij. Van sups, opblaaskano's tot de mooiste boten varen hier voor de steiger voorbij.

Begin je dag met koffie/ontbijt in de zon en sluit je dag af met een bubbel op het balkon. Dit heerlijke ontbijt kan je laten bezorgen door Y.A.M. in de zomer met een verfrissende ijskoffie erbij. Huisgemaakte scones, verse croissants, de dames weten wat een goede start betekent. 

Suppen op het water in Harderwijk

Op een plonsworp afstand van het boothuis waar we verbleven vind je Sup&Go Harderwijk. En als de zon dan toch schijnt, waarom niet meteen een rondje suppen door de binnenstad van Harderwijk? Na een korte introductie tot suppen, het lijkt makkelijker dan het is, gingen we op pad. In de citytour SUP je door de Waterfront zo de haven van Harderwijk in, een stukje langs deen dan langs de achterkant van het Dolfinarium weer terug naar het startpunt. En fantastisch rondje, ontspannend en intensief tegelijkertijd (afhankelijk van het weer). Het blijft uniek om een stad vanaf het water te ervaren. 

Bonustip: woon je in Harderwijk en wil je graag de stad mooi houden? Ze zoeken bij SUP & Go soms vrijwilligers om mee te suppen en plastic te vissen uit het water. Mooi initiatief! 

Harderwijk je bent heerlijk! Zelfs na meerdere keren in Harderwijk te zijn geweest, wist de stad mij weer te verrassen. De instant vakantiesfeer die het heeft zodra de zon schijnt plus de gastvrijheid van de Harderwijkers maken het de ultieme bestemming voor een dagje weg in eigen land. Ik kijk nu al uit naar een volgend bezoek. Joe! Eliane, Instagrambloggers.nl 

Dit blog werd geschreven door Eliane Roest van Instagrambloggersnl | Bij Instagrambloggers.nl schrijven we over de mooiste bestemmingen in Europa met aandacht voor kunst, cultuur en natuur. ​​

 

Geen resultaten