Harderwijk volgens Tessa - Mijn Favoriete Fashion Winkelroute

Met veel unieke winkels, het oude centrum en het gezellige marktplein heeft Harderwijk alle ingrediënten voor een gezellige winkeldag. De bekende ketens zijn gevestigd in de Donkerstraat. Daaromheen vind je conceptstores en leuke boetiekjes. Maar nu de vraag: where to go? Ik geef je met dit lijstje een aantal persoonlijke shoptips. Ik begin mijn favoriete winkelroute vanaf de Markt en loop de Donkerstraat in.

De Garage
In de Donkerstraat zit mijn favoriete denim dealer, de Garage. Ik koop niet overal verantwoord, maar mijn jeans collectie is voornamelijk groen. Kuyichi is één van die merken die duurzame jeans maakt. De winkel heeft een super leuk concept: kleding van De Garage, woondeco van Tutze en een barbier van barbershop Nero in één pand. Mooie merken waar ik graag voor kom, zijn Supertrash en Kuyichi. Neem gerust je vriend mee naar deze winkel, want als hij is uitgekeken op de mannencollectie kan hij plaats nemen in de stoel bij de barbier voor een heerlijke haarbehandeling.
Meer over De Garage >

Trendies by Mode Exclusief
Iets verderop in de Donkerstraat zit Trendies by Mode Exclusief. Ik moest even de drempel over om door de grote schuifdeuren te gaan, maar eenmaal binnen waan je je in een prachtige winkel. Het is zo ruim opgezet dat je tegen niemand aan kan botsen, zelfs niet een dubbele kinderwagen of een shopverslaafde met 6 tassen. Eenmaal binnen wist ik niet waar ik moest beginnen met kijken. De verkoopster hielp me een handje en gaf me een korte rondleiding door de grote modezaak. Ik ontdekte dat voorin de winkel de jonge, hippe merken hangen, zoals NIKKI en Maison Scotch. Het lijkt een winkel voor oudere dames, maar iedereen kan hier leuke items scoren.
Meer over Trendies >

JD Schoenmode
In dezelfde straat vind je een chique schoenenzaak, JD Schoenmode. In een prachtig pand met een super strak gestylde etalage staan mijn favoriete merken gepresenteerd. Niet voor een klein budget, maar schoenen moeten vooral kwaliteit hebben en perfect passen. Mijn ogen beginnen te glinsteren bij het zien van handgemaakte van Bommel laarzen. Ik ga zitten op het stoffen bankje en zet mijn tassen naast me neer. Ik schuif mijn voeten voorzichtig in de pareltjes van Van Bommel en wat voelt dat goed! Nog even wachten tot m’n salaris binnen is of de uitverkoop begint, dan mag ik weer een
nieuw paar aanschaffen.
Meer over JD >

Bluf Women
Bluf Women is al jaren favoriet. Ze hebben er een aantal mooie merken bijgekregen in de collectie. Ik kan echt genieten van de chique stijl van Vanilia. Ik zie veel pastel tinten in de rekken naast alle donkere winterse kleuren. Bij Bluf hoef ik nooit lang te zoeken: de uitverkoop hangt voorin rechts, de jeans liggen achterin rechts en bovenop de grote tafel liggen mooie kleding-sets gepresenteerd. En als ik er niet uit kom, dan staan daar de dames met eerlijk stylingsadvies voor me klaar.
Meer over Bluf Women >

Cozas
Bijna aan het eind van de Donkerstraat zit een kleine schoenenwinkel met de naam Cozas. Ieder modeseizoen struint de winkel-eigenaresse modebeurzen en shows af voor de nieuwe collectie. En dat zie je terug in de winkel. Cozas heeft vaak net even wat anders. Gekke printjes en nieuwe trends, de winkel staat er vol mee. Cozas heeft ook een eigen label met mooie basics.
Meer over Cozas >

Ik keer weer terug richting de markt. Net na de Livera duik ik een steegje in en kom uit in het Hortuspark. Even genieten van een klein stukje groen in de stad. Aan het eind van het park loop ik weer een andere winkelstraat in, de Luttekepoortstraat. Volg je me nog of staat je Google Maps al aan?

Store 10
Bij Store 10 in de Luttekepoortstraat is het echt een genot om te shoppen. Aan de wanden hangen grote tassen aan mooie haken, de paskamers zijn ontzettend ruim en dan heb ik het nog niet eens over hoe hebberig ik word van al die mooie sieraden. De inspirerende foto’s op Facebook liegen er niet om, in de winkel is het nog veel mooier. Je kunt hier bijna niet met lege handen de deur uit gaan. Al is het maar een armbandje voor de verjaardag van je beste vriendin.
Meer over Store 10 >

Rituals
Ontspanning vind ik bij Rituals in de Wolleweverstraat. Bij binnenkomst krijg ik meteen een kopje thee van mint en kijk rond tussen de heerlijke verzorgingsproducten. Wist je dat alle producten bij Rituals dierproefvrij zijn? Midden in de winkel staat een kleine wastafel met verschillende testproducten. Hier worden mijn handen heerlijk gescrubd en in de verzorgende handcrème gezet. Dan verlaat ik de winkel met de zachtste handen die ik ooit heb gehad. En ze ruiken heerlijk!
Meer over Rituals >

Minettes
Op de Markt loop ik de laatste winkel binnen. Bij Minettes krijg je gratis een nieuwe sieradenverslaving. Twee jonge vrouwen runnen hier de zaak en dat zie je terug in de collectie: fris, hip en altijd trendy. Ze speuren dagelijks Instagram, Pinterest en blogs af naar nieuwe trends, bijzondere items en dingen waar je blij van wordt. Bij Minettes hebben ze voor elke gelegenheid een sieraad voor een leuk prijsje.
Meer over Minettes >

Ik wil me alvast verontschuldigen voor je lege portemonnee aan het einde van deze shopdag. Maar ik hoop ook dat je veel aan mijn tips hebt. Nog meer shoptips? Bekijk hier alle winkels in Harderwijk.

Tessa van Barneveld
(Tessa is chique gezegd een echte "fashionista" en dat betekent dat ze dol is op shoppen. Ze woont in Ermelo.)