Ga naar inhoud

Trots, ondernemend, dynamisch en samenwerken... - de Hanze zit in onszelf!

Struinend door de eeuwenoude straten van historisch Harderwijk snuif je de Hanze op. De oude haven, de Vismarkt, de statige panden. Het geluid van golvend water, de geur van verse vis, koren en graan. Op elke hoek van het oude centrum vind je de verhalen. De Hanze prikkelt de zintuigen en de verbeelding, zelfs nu nog. En méér nog: de Hanze zit ook in onszelf, nog steeds.

Het Hanzeverbond brengt vanaf de 13e eeuw rijkdom en handelsgeest naar Harderwijk. En naar de andere Hanzesteden aan de IJssel en de Zuiderzee. Verbonden door het water, verenigd door de handel. Meer dan drie eeuwen vóór de oprichting van Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC).

 

Hanzejaar 2023

 

Ontmoet de wereld van vandaag en morgen in een historisch decor

Dit jaar wordt het Hanzejaar 2023 georganiseerd. Een jaar waarin Hanzestad Harderwijk samen met acht andere Hanzesteden in Oost-Nederland extra betekenis geeft aan 800 jaar Hanze gedachtengoed. Gisteren, vandaag en de toekomst ontmoeten elkaar in de Hanzesteden. Vanuit de rijke historie worden nieuwe oplossingen bedacht voor vandaag en morgen. En daarbij wordt ambitie en lef getoond, zoals de Hanzesteden en hun bewoners dat al meer dan 800 jaar doen.

 

Ga op pad

Een stad om trots op te zijn

Harderwijk is nog steeds een levendige en gastvrije stad met ondernemingsgeest. Een stad met moderne bedrijven, hoogwaardige horeca en spraakmakende evenementen. En een stad van ambitieuze projecten. Zoals het Waterfront, met de nieuwe boulevard als verbindende factor.  Ambitieus, gastvrij, ondernemend … de Hanze zit in onszelf, nog steeds.

Iets om trots op te zijn!