Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie Frea Kroese Stadsmuseum

Contact

Adres:
Stadsmuseum Harderwijk
Donkerstraat 4
3841 CC Harderwijk
Plan je route
Frea Kroese

Frea Kroese fotografeerde Harderwijkers met een Nederlandse achtergrond samen met Harderwijkers met een migratie-achtergrond. Een gezamenlijke activiteit is steeds de verbinding.

Over het ontstaan van bijzondere serie vertelt Kroese: “Harderwijk is trots op haar stadsmuren. Ze geven de stad een be…

Lees verder

Frea Kroese fotografeerde Harderwijkers met een Nederlandse achtergrond samen met Harderwijkers met een migratie-achtergrond. Een gezamenlijke activiteit is steeds de verbinding.

Over het ontstaan van bijzondere serie vertelt Kroese: “Harderwijk is trots op haar stadsmuren. Ze geven de stad een bepaald karakter. Naast de zichtbare muren zijn er ook onzichtbare muren. Muren tussen de verschillende mensen en groepen die in onze stad wonen. Deze muren geven veel weer van ons karakter en onze cultuur. De muren zijn opgebouwd uit onze taal en de manier waarop we met elkaar omgaan. Door de tijd heen blijkt hoe rijk we ervan worden als we mensen van andere culturen ontmoeten en samen met hen werken, leven en sporten. Als je een gezamenlijk doel hebt, is het gemakkelijker om met elkaar om te gaan. Dan gaan we van ‘onbekend maakt onbemind’ naar een gevoel van trots en vreugde omdat je samen mooie dingen maakt, die belangrijk zijn voor jezelf en de ander”.

Met haar fotoserie hoopt Kroese dat de kijker ziet dat Harderwijkers en Hierdenaren blij zijn met wat ze doen en hoe ze samen met de ander prachtige dingen tot stand brengen. Harderwijk is met zijn bijna honderd nationaliteiten een kleurrijke en krachtige stad geworden en wil in die mooie eigenschappen groeien.

 

Lees minder

Wanneer

  • Op zondag is het Stadsmuseum geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Locatie

Prijzen

  • Toegang expositie Frea Kroese is gratis.