Paul de Reus
Sorry, dit evenement is afgelopen

Expositie Paul de Reus

Van 29 april tot 2 september 2018 in Stadsmuseum Harderwijk: ‘Fantastisch echt’, beelden en tekeningen van Paul de Reus.

De voorstellingen van Paul de Reus (1963) lijken uit het leven gegrepen. Mensen, kinderen en dieren trekken voorbij in schijnbaar alledaagse situaties: een meisje in een blauwe zomerjurk, een bloot jongetje, een kosmonaut of een slapende kat. Maar wie langer kijkt ziet dat niets is wat het lijkt….

Herkenning slaat om in vervreemding. Het meisje draagt een zware hamer op haar schouder, om de enkels van het jongetje hangt zijn onderbroek, de kosmonaut is reusachtig groot en de kat is in het nauw gebracht. Hier draait het om de kracht van de suggestie.
Het is aan de beschouwer om de beelden te interpreteren, aan de hand van eigen associaties en herinneringen. Een eenduidige betekenis is er niet. Want zoals de kunstenaar zelf zegt: er moet ruimte zijn voor verbeelding.

Wanneer

 • Het Stadsmuseum is op maandag gesloten. Bezoek voor de actuele openingstijden de website van het museum.

Prijzen

 • De begane grond met expositieruimte, museumwinkel, Universiteitszaal, Tuinzaal en ons Cultuurcafé met terras is gratis toegankelijk.
  Volwassenen p.p. € 7,50
  Kinderen t/m 12 jaar p.p. gratis
  Jongeren 13 t/m 18 jaar p.p. € 4,00
  Groepen volwassenen > 10 personen p.p. € 6,00
  Museumkaart gratis

Locatie